Onderneem het ervan!

Starten met je eigen zaak? Strak plan!

Heb je plannen om te starten met een eigen onderneming? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat er heel wat op je af zal komen.

Ik help je graag om de eerste belangrijke stappen te zetten en de administratieve formaliteiten te vervullen voor een zorgeloos begin:

  • Keuze juridische vorm (eenmanszaak of vennootschap)
  • Inschrijving in de kruispuntbank (KBO)
  • Aanvragen BTW- en ondernemingsnummer
  • Wegwijs maken in de administratieve- en fiscale verplichtingen
  • Advies bij opstellen business plan
  • Opmaak financieel plan

Vaak gestelde vragen door starters

Welke vennootschapsvormen zijn er?

De actuele vennootschapsvormen zijn eenmanszaak, Comm V. (commanditaire vennootschap), VOF (vennootschap onder firma),  BV (besloten vennootschap), NV (naamloze vennootschap), CV (Coöperatieve vennootschap) en de Maatschap.

Welke vennootschap het beste is voor u, hangt onder andere af van de beoogde investeringen, de risico’s die u loopt met uw vermogen, de fiscale impact, de verwachte resultaten en groei en nog een aantal factoren.

Twijfel je aan de beste keuze voor een vennootschap als starter? Of denk je dat je jouw huidige vennootschapsvorm stilaan aan het ontgroeien bent? Contacteer mij gerust voor advies en ik bekijk graag uw situatie even.

Is een business plan verplicht?

Een business plan is op zich niet verplicht. Een financieel plan, wat daar een onderdeel van uitmaakt, is voor bepaalde vennootschapsvormen wel verplicht.

Maar het is als ondernemer altijd raadzaam om een doordacht business plan op te stellen bij de opstart. Het is een goeie denkoefening om prognoses en groeidoelstellingen te maken en daarnaast geeft het ook een blik op de verwachte toekomst van uw onderneming.

Heb je hulp nodig bij uw business plan of weet je niet goed hoe je er werk van maakt? Ik zet je graag mee op weg.

Voor wie heb ik een financieel plan nodig?

Een financieel plan is vereist voor bepaalde vennootschappen zoals de BV, de NV of de CV. Hierbij maakt het financieel plan een onderdeel uit van de oprichtingsakte die naar de notaris gaat.

Daarnaast wordt een financieel plan ook gevraagd door banken in het kader van het al dan niet toezeggen van leningen voor je onderneming.

Hulp of advies nodig rond je financieel plan? Laat het mij gerust weten.

Graag een keertje kennismaken? Contacteer mij gerust.

A&T Van Den Broeck

Steendonkstraat 32, 9140 Temse
E-mail: gert-jan.vdb@atvandenbroeck.be
Tel: +32 473 28 75 88